Ředkvičkové duo: mozeček a pesto

Kdyby vás náhodou na konci jara už nudilo chroustání ředkviček a vy jste jich přesto měli plné řádky, zde jsou dva rychlé způsoby, jak to vyřešit. Z hlaviček připravte mozeček, z listů pesto!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ředkvičky jako mozeček

Hlavičky ředkviček omyjte, nastrouhejte nahrubo nebo pokrájejte najemno a poduste s trochou másla a kmínu. Poté přidejte vajíčka a smažte do hustoty, jaká je vám milá. Osolte. Podávejte tak jako květákovou verzi – s bramborem.

Pesto z ředkvičkových listů a dýňových semínek

Svazek ředkvičkových listů hoďte do mixéru s parmazánem, trochou soli, česnekem, olivovým olejem a dýňovými semínky (můžete použít i jen pokrutiny z dýňových semínek). Umixujte, ochutnejte, podle potřeb dochuťte. Dejte do skleničky, povrch zalijte olejem a zavřete víčkem a uchovávejte v lednici (ne moc dlouho).

Mozzarellový salát

Pestu stačí jen dobře uvařené těstoviny, pokud ale chcete změnu, zkuste mozzarellový salát. Mozzarellu natrhejte na kousky, přidejte trochu pesta, sůl a chcete-li i černé olivy, rajčata… Promíchejte a naaranžujte “salát” na krekry. Bude to ozdoba party tabule.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>