Jahodový džem s čokoládou

Máte chuť na jahody a čokoládu? Zkuste jahodový džem s čokoládou! Pozor, udělejte ho radši víc. Mizí zázračně rychle. Za recept děkujeme Dianě Benšové z Ekostatku Vlkaneč.

 

 

 

 

1 kg jahod

350 g cukru

16 g 100% kakaa

Rozvařte omyté a očištěné jahody na kaši (rozmačkejte šťouchadlem na bramborovou kaši), povařte minimálně hodinku na mírném ohni, aby lehce zahoustly, pak dobře rozmíchejte kakao v části cukru a přidejte do směsi se zbývajícím cukrem. Pokud by vám to přišlo málo kakaové, tak můžete ještě trochu kakaa přidat – pak ho prosejte čajovým sítkem. Ušetříte si hodně práce s rozmícháváním hrudek. Z uvedeného množství je cca 0,95 kg výsledného džemu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>