Květák s bylinkovou krustou

Květák má poměrně dlouhou sezonu (od května od října). Pokud by vás nudily jeho běžné úpravy, zkuste ho s bylinkovou krustou. Je to pokrm ideální na léto – nezdrží vás, nepřesytí a použijete-li provensálské bylinky, připomene jižní kouty Evropy.

Suroviny: květák, sůl, olivový olej, tvrdý sýr, strouhanka, bylinky, česnek, máslo

Květák uvařte ve slané vodě. Mezitím si připravte drobenku: strouhanku promněte s máslem, utřeným česnekem, nastrouhaným parmazánem, trochou soli a bylinkami (rozmarýn, tymián, petrželka… jakékoli máte rádi).

Květák nechte okapat, rozdělte na růžičky a položte je – ne ve vysoké vrstvě – do zapékací misky. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte lehce prsty. Na květák nastrouhejte tvrdý sýr a posypte ho drobenkou. Nechte v předehřáté troubě (180-200 stupňů) do té doby, než krusta zezlátne.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>