Chci vařit BIO

Nové recpty pro Vás na Biospotřebitele přinášíZdravá Jídelna Toulcův dvůr. Tam je můžete samozřejmě také ochutnat!

Strategie zahnuté okurky: film, hostina a recepty

Jak mohou vypadat komunitní zahrady v Česku za pár /desítek let naznačil film Strategie zahnuté okurky o německém KPZkovém hospodářství Gartencoop, jehož promítalo Bio Oko v pondělí 13. října. Po projekci bylo možné ochutnat něco z produkce českých komunitních zahrad a KPZek. Jak hostina vypadala, se můžete podívat zde, jak to chutnalo, můžete zkusit sami. Níže najdete recepty.

Recepty z komunitní hostiny setkání o KPZ

Setkání k tématu Komunitou podporovaného zemědělství v úterý 7. října na Toulcově dvoře doprovázela i komunitní hostina. Každý přinesl to, co má rád a rád to vaří. Stůl byl za chvíli plný, pojďte s námi také ochutnat!

Kokoza sbírá recepty

Obecně prospěšná společnost Kokoza se ohlíží za sezónou. Sbírá na svém facebookovém profilu recepty k jednotlivým plodinám, nyní je na řadě ředkvička a maceška. Sebrané recepty se budou vázat k banerům vystaveným v městské zahradě před obchodním centrem Arkády na pražském Pankráci. Recepty lze vkládat do komentářů na profilu. Ti, kdo nějaký recept pošlou, budou zařazeni do soutěže o knihu Urban Gardening.

Kandované květy

I květy okrasných rostlin se dají jíst. I když spíše nezasytí, mohou sloužit jako doplnění některých látek v jídelníčku a velice efektně ozdobit desert. Ten může být o to překvapivější, když jej přichystáte v lednu, kdy na lokální živé květy můžeme leda tak vzpomínat. Není třeba chodit ke dvanácti měsíčkům, stačí květy nakandovat a nechat je odpočívat v mrazáku.